Administratieve hulp na overlijden

Wat moet er allemaal geregeld worden?

Na een overlijden komt er veel op de nabestaanden af. In eerste instantie natuurlijk het regelen van de begrafenis of crematie, zodat u op een mooie manier afscheid kunt nemen.

Maar juist in de periode daarna is er nog veel meer te regelen. Denk bijvoorbeeld aan nabestaandenpensioen, bankzaken, hypotheek, abonnementen en lidmaatschappen omzetten of stopzetten, social media (Facebook, Twitter etc.) beëindigen, de erfenis regelen, belastingaangifte doen etc.

Als u dit niet zelf of niet alleen wilt doen, of er geen tijd voor heeft, kunt u mij inschakelen. U bepaalt uiteraard zelf wat ik wel en niet voor u regel. Ik kan samen met u de nalatenschap afhandelen, maar u kunt het ook helemaal aan mij overlaten. Als professioneel executeur, kan ik de hele nalatenschap voor u afhandelen, zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken. Ik kan dit doen op basis van een volmacht die de nabestaanden mij geven, maar u kunt mij hiervoor ook als executeur benoemen in uw testament.

Het regelen van de uitvaart laat ik graag over aan de uitvaartondernemer, deze heeft daar veel meer kennis van. Maar als er bijvoorbeeld in een persoonlijk nabestaandenplan iets opgeschreven is over de wensen rondom een begrafenis of crematie, kan ik wel samen met de uitvaartondernemer zorgen dat dit allemaal naar uw wens uitgevoerd wordt.

 

Wie is er verantwoordelijk voor de afhandeling van een nalatenschap?

Als er door de overledene niets is geregeld, zijn de erfgenamen verantwoordelijk voor de nalatenschap.

Als u wilt dat iemand anders dan uw erfgenamen in de toekomst uw nalatenschap afhandelt, zult u dit met een testament moeten regelen. U benoemt hierin dan een executeur. Dit mag een bekende zijn, maar u kunt hiervoor ook zakelijk iemand voor aanwijzen. Bijvoorbeeld een excecutuer van Novex, een organisatie waar ik ook lid van ben. Vooral als u problemen verwacht rondom de afhandeling van uw nalatenschap is het belangrijk dat u dit goed regelt.

 

Weet u wat er met uw inkomen na overlijden gebeurt?

Stel dat je partner morgen overlijdt? Weet jij hoe hoog (of laag.....) jouw inkomen dan is? De Quickscan geeft je hier een kort en duidelijk overzicht in.

Afspraak maken?

Wilt u weten wat u kunt regelen om uw nabestaanden niet met (financiële) verrassingen achter te laten? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak. Het kost u een uurtje van uw tijd en een kop koffie, maar dan weet u wel hoe het zit.

Eindelijk Geregeld

Eindelijk Geregeld helpt u bij het maken van de juiste keuzes voor uw testament en levenstestament en met alles wat er bij een overlijden geregeld moet worden.

Pasfoto Carien_Eindelijk Geregeld

Contact

Carien Moeijes

Fakkelgras 10, 3994 ML Houten