Leuk dat u belangstelling heeft voor mijn lezing in Gorinchem. Ik geef deze lezing in samenwerking met Erfrechtplan en Notaris Wolthuis.

Waar gaat het over?

In deze lezing leg ik u op een toegankelijke en laagdrempelige manier uit wat erfrechtplanning is en wat het nut is van een actueel testament en/of levenstestament.

Waar en wanneer?

De lezing is op dinsdag 8 september a.s. om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in Partycentrum Hipper & Kolfbaan in Gorinchem.

Kosten en inschrijven

De lezing is kosteloos en via de button hierboven kunt u zich inschrijven, zodat u zeker weet dat u bij ons terecht kunt. In verband met het goed kunnen naleven van de 1,5 meter afstand, willen we graag vantevoren weten wie er aanwezig zijn, zodat er niet meer dan het maximaal aantal toegestane personen zijn.

Carien: In begrijpelijke taal leg ik uit hoe het wettelijke erfrecht in elkaar zit en wat u in een testament of levenstestament kunt regelen. Vragen en opmerkingen neem ik graag direct mee in het verhaal, ik vind het belangrijk dat u niet met vragen blijft rondlopen, maar dat voor de meeste situaties duidelijk is “hoe het zit”.

Wat doe ik_header mobiel_Eindelijk Geregeld

Wie is Carien Moeijes?

Na 25 jaar bij diverse banken te hebben gewerkt, ben ik in 2016 mijn eigen adviespraktijk gestart als estate planner. Mensen op een duidelijke en begrijpelijke manier uitleggen hoe het zit en ze helpen met het maken van de juiste keuzes, dat is waar ik enthousiast van word. Meer...

Bent u erbij?

De lezing is op 8 september a.s. om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in Partycentrum Hipper & Kolfbaan, Torenstraat 1a in Gorinchem. De lezing is kosteloos en via de button kunt u zich inschrijven.

Is een testament hetzelfde als een levenstestament?

Nee, een testament regelt wat er moet gebeuren als u overlijdt. Het testament treedt ook pas op dat moment in werking.

Het levenstestament bepaalt juist wat er moet gebeuren als u zelf niet meer in staat bent om beslissingen te nemen, maar nog wel in leven bent. Het levenstestament vervalt ook op het moment dat u komt te overlijden.

Een testament en levenstestament worden wel vaak tegelijkertijd opgemaakt bij de notaris, maar dit is niet verplicht.

Carien bespreekt met de klant het testament.

Testament

Hoe is uw nalatenschap geregeld? Weet u wat er geregeld is als u of uw partner komt te overlijden? Een passend testament voorkomt dat u nabestaanden voor vervelende (financiële) verrassingen komen te staan.

Een ouder echtpaar ondertekenen een levenstestament.

Levenstestament

U heeft erover gelezen en wilt graag een levenstestament, maar u heeft geen idee waar u moet beginnen.

Bent u erbij?

De lezing is op 8 september a.s. om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in Partycentrum Hipper & Kolfbaan, Torenstraat 1a in Gorinchem. De lezing is kosteloos en via de button kunt u zich inschrijven.

Bent u niet in de gelegenheid om deze lezing bij te wonen, dan kunt u ook contact met mij opnemen.