Executeur

Wat moet er allemaal geregeld worden?

Na een overlijden komt er veel op de nabestaanden af. In eerste instantie natuurlijk het regelen van de begrafenis of crematie, zodat u op een mooie manier afscheid kunt nemen.

Maar in de periode daarna is er nog veel meer te regelen. U kunt dan denken aan een verklaring van erfrecht, aangifte erfbelasting, en het opstellen van een boedelbeschrijving. Maar denk bijvoorbeeld ook eens aan nabestaandenpensioen, bankzaken, hypotheek, abonnementen en lidmaatschappen omzetten of stopzetten, social media (Facebook, Twitter etc.) beëindigen etc.

Als u dit niet zelf of niet alleen wilt doen, of er geen tijd voor heeft, kunt u mij inschakelen. U bepaalt uiteraard zelf wat ik wel en niet voor u regel. Ik kan samen met u de nalatenschap afhandelen, maar u kunt het ook helemaal aan mij overlaten.

Als professioneel executeur, kan ik u alles uit handen nemen, zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken. Ik kan dit voor u doen op basis van een volmacht die de erfgenamen mij geven, maar u kunt mij hiervoor ook als executeur benoemen in uw testament.

Wie is verantwoordelijk voor de afhandeling van een nalatenschap?

Als er door de overledene niets is geregeld, zijn de erfgenamen verantwoordelijk voor het afwikkelen van de nalatenschap.

Als u wilt dat iemand anders dan uw erfgenamen in de toekomst uw nalatenschap afhandelt, zult u dit met een testament moeten regelen. U benoemt hierin dan een executeur. Dit mag een bekende zijn, maar u kunt hiervoor ook zakelijk iemand voor aanwijzen. Bijvoorbeeld een executeur van Novex, een organisatie waar ik ook lid van ben. Vooral als u problemen verwacht rondom de afhandeling van uw nalatenschap is het belangrijk dat u dit goed regelt.

Afspraak maken?

Wilt u weten wat u kunt regelen om uw nabestaanden niet met (financiële) verrassingen achter te laten? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak. Het kost u een uurtje van uw tijd en een kop koffie, maar dan weet u wel hoe het zit.

Eindelijk Geregeld

Eindelijk Geregeld helpt u bij het maken van de juiste keuzes voor uw testament en levenstestament en met alles wat er bij een overlijden geregeld moet worden.

Pasfoto Carien_Eindelijk Geregeld

Contact

Carien Moeijes

Fakkelgras 10, 3994 ML Houten